В деня на професионалния празник на специалистите по здравни грижи 

...
В деня на професионалния празник на специалистите по здравни грижи 
Коментари Харесай

Лекарският съюз удря рамо на медсестрите за протеста

В деня на професионалния празник на експертите по здравни грижи  - 12 май, Българският лекарски съюз моли към взаимност с настояванията на родните експерти по здравни грижи. Те упорстват за почтено възнаграждение на медицинския труд, явен правилник при упражняването му, обезпечаване на нужните условия за работа, благоприятни условия за продължаващо образование и ясна тактика за повишение престижа и обществения статус на медиците. Това се споделя в зов на съсловната организация, подписан от председателя  доктор Венцислав Грозев.

„ Нека не забравяме, че грижата за здравето е освен лечение. Тя е схващане на непознатата болежка, съпричастност, себераздаване. Ето за какво заслужава тласъци, доверие, публично уважение и почит, а не отказване, не физически и морални похищения “, отбелязва доктор Грозев.

„ Отчитайки нуждата от повишение публичния авторитет на медицинските специалности, привличане на повече младежи към тях, както и оставането на медиците в родината ни, ние, членовете на БЛС, призоваваме към неотложни и безусловни ограничения за промени в системата и обезпечаване на налична и качествена здравна помощ.  

Спасяването на здравните грижи е в действителност избавяне на нашата нация, избавяне на бъдещето ни! За да го реализираме, е належащо политическо единодушие, единодушие на виновните институции, имащи отношение към опазването на здравето, осъзнаване, че то не е политически оцветено. Нужно е схващане, че опазването на здравето е надпартийно “, показват още от Лекарския съюз и означават: „ Затова нашето обръщение през днешния ден е: „ Солидарност в името на здравето, на което сме се заклели да служим! ”.  

В умозаключение от съюза приканват всички свои членове да поддържат митинга на експертите по здравни грижи, който ще се състои на 12 май.

Зад митинга застанаха и пациенти. От организацията „ Заедно с теб “ показват поддръжка на Националния протестен протест „ Здравните грижи в този момент - възстановяване на професионалния и обществения статус на експертите по здравни грижи “, проведен от Българска асоциация на експертите по здравни грижи (БАПЗГ), който ще се организира на 12 май - Международен ден на сестринството.

„ За страдание в опазването на здравето царува безпорядък, от който страдаме всички: експерти по здравни грижи, пациенти и лекари. Ние като пациенти сме съществено загрижени за положението на българското опазване на здравето. Считаме, че имаме почтени експерти и те заслужават почтено отношение от страна на страната “, се споделя в мнението им.

„ Подкрепяме решението да настоявате за политически консенсус, защото здравето няма цвят, и чакаме от политиците виновни и съответни дейности “, обръщат се от организацията към експертите по здравни грижи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР